Една от основните цели е свързана с ранното отпадане на ученици

Модернизиране на училищата и въвеждането на иновативни подходи на преподаване. Това са част от приоритетите, свързани с образованието, които ще са на фокус по време на предстоящото ни председателство. Какво означава това - за учениците и за учителите?

Една от основните цели, които са си поставили от просветното ведомство, е свързана с приобщаващото образование и с превенцията срещу ранното отпадане на ученици от образователната система.

Все повече напускат училище преждевременно

За целта ще се обсъжда създаването на единна платформа, с която страните да могат да обменят информация помежду си дали детето емигрант, което живее в съответната държава, е записано и посещава училище там.

Над 3000 родители са записали децата си отново на училище

На фокус ще са и учителите – повишаването на компетенциите им и повишаване на общественото и политическо доверие към професията.

Не на последно място, сред приоритетите попада и развитието на професионалните направления – тези, от които ще има най-голяма нужда на пазара на труда в бъдеще. А именно - насърчаване на инженерните и природните науки, математиката, предприемачеството и технологиите.

Повече по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.