"Има изключително нарастване на трафика", коментираха от Митница "Бургас"

Огромни опашки от камиони се извиха пред граничния пункт "Капитан Андреево". Късно снощи колоната от чакащи да напуснат България тирове надхвърли 15 километра, сутринта опашката беше дълга около 10 километра, а преди обяд - вече 12 километра. 

Често се налага шофьорите да чакат около денонощие, за да успеят да минат през пункта.

Причините за огромните опашки са две. От миналата година се отчита повишаване на броя на преминаващите камиони, а отделно от това в последните дни от турска страна не приемат тировете ритмично и има периодични прекъсвания, което води до допълнителни струпвания.

"Има изключително нарастване на трафика на тежкотоварни автомобили. Предвид предстоящите празници, трафикът е изключително интензивен", коментира пред NOVA Красимир Фучеджиев, заместник-началник на Митница "Бургас". 

"За октомври и ноември ние имаме над 100 000 обработени камиона, което в сравнение със същия период на миналата година е 10-15% повече. В денонощие се обработват минумум 1000 камиона в двете посоки. Всички платна работят на вход и изход", съобщи той.

Вариант пунктът да се разшири на този етап няма, въпреки че всички анализи доказват нуждата от това. Очаква се следващата седмица трафикът на "Капитан Андреево" да бъде още по-интензивен. 

Репортер: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.