NOVA ви среща с най-близката роднина на жертвите

Стряскащи данни. Над 24 000 българи са обявени за издирване. Това показват последните, обобщени данни за цялата страна. От тези 24 400 издирвани, 1114 са осъдени на затвор, но се укриват. Сред тях масови убийци, като Росен Ангелов от Нови Искър, който разстреля шестима души. Както вече сме ви ракзавали разследващите го търсили осем години. А половината от издирваните у нас бягат в чужбина. По следите им са МВР, Интерпол и Съдебна охрана. Ресурсът на нашите власти обаче не достига. NOVA ви среща с най-близката роднина на жертвите от Нови Искър.

Експертизи доказват, че Росен Ангелов е извършил убийствата в Нови Искър

„Плача, плача, но не мога нищо да направя”, казва бабата на Нанси.

Това е Йорданка. Бабата на Нанси. Най-малката жертва на касапницата в Нови Искър. Убита на 16 години.

„За какво? Каква вина има това дете, за да го убият? И то не само него, а и приятелят му”, пита бабата на Нанси.

Разследващите с подробности за шесторното убийство в Нови Искър

За жестокото убийство в новогодишната нощ, Йорданка разбира от съседите си в костинбродското село Безден. Там живее с бащата на Нанси, който кара тир и рядко се прибира.

„Те са го давали по телевизията и казаха, че Кети е пусната в кладенец и майката на Кети е убита. Всички. Ама Кети не е лоша, тя ми се обаждаше често по телефона”, разказва бабата на Нанси.

Разследващите с нова версия за шесторното убийство в Нови Искър

Гледала Нанси от бебе. Днес я гледа само на снимка. Казва, че не знае защо бившият затворник Росен Ангелов е избил цялата фамилия - заради пари или от ревност. Разследващите го търсили осем години. От 2009 г., когато е осъден да лежи, за блудство с непълнолетна. Намират го самоубил се, след разстрела в Нови Искър.

МВР иска да ползва СРС-та в търсенето на избягали престъпници

„Лицето се е движило по начин, необичаен за всички останали хора. Почти не е ползвало обществен транспорт или моторни превозни средства. Реално е живеел на места, които нямат административен адрес. Това са вили, които се намират в труднодостъпни райони”, обяснява Емилия Русинова от Софийската градска прокуратура.

Още неизвестни досега факти за убийството в Нови Искър и как властите търсят неуловимите от закона престъпници - тази неделя в „Темата на NOVA”.

Разкритията на Вероника Димитрова продължават в неделя. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.