Един работник е със сериозни изгаряния

27-годишен мъж загина, а друг е със сериозни изгаряния след инцидент в завод 3 на „Арсенал” в Казанлък. Останалите работници на смяна са изведени навреме от мястото на инцидента. 

Раненият служител на завода - 45-годишният Красимир Желев е настанен в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в Окръжната болница в Стара Загора с 80% изгаряния. Състоянието му не позволява преместването му в болница в Пловдив. Жена му също работи в завода. 

Взрив в завод „Арсенал”, пострада работник

Инцидентът става рано в сряда сутринта в цех за химически смеси. Машините там се управляват дистанционно, а влизането в помещението става, само когато е изключен т.нар. „миксер” . Двама от работниците обаче се озовават в производството при работеща машина. Секунди по-късно пламва сместа за снарядите. 

Нанесени са материални щети. Сигналът за инцидента е подаден към 10:30 ч. в сряда сутрин.

Основните версии за случилото се са две - човешка небрежност или техническа неизправност. 

Мощен взрив избухна в американски завод

В Народното събрание вътрешният министър Валентин Радев обясни, че двамата служители изобщо не е трябвало да бъдат в това помещение. 

В това помещение има една бъркалка. С нея се работи дистанционно. Управлението й е изнесено отвън – има си табло с бутони. Защо двамата работници са били вътре тепърва ще става ясно. Но те са нарушили техническата дисциплина”, обясни Радев. И допълни, че се е заплила сместа във въпросната бъркалка, но не е имало взрив, нито пожар.

52-годишен работник загина при инцидент в завод "Арсенал" (ВИДЕО)

Това, че служителите са нарушили реда на работа, потвърди и областният управител на Стара Загора Гергана Микова.

Окръжната прокуратура в града разпореди проверка по случая.

"Арсенал" е 100% частно дружество, но Министерството на икономиката постоянно получава информация за инцидента", обясни след правителственото заседание икономическият министър Емил Караниколов.

Репортери: Методи Владимиров, Георги Манев, Велина Сашева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.