Бурните води унищожиха две села, като 300 семейства са останали без домове

Най-малко 32 души са загинали, след като язовир се срути в Кения, съобщи полицията в страната. Жителите описаха калните води, залели домовете им като "ад на земята".

Сред жертвите са жени и деца. Огромното количество вода е помело къщи и обществени сгради в района на град Солай, на около 200 километра от столицата Найроби. До момента са спасени едва 40 души, но има опасения за огромен брой загинали хора. 2000 души са останали без дом. Водата е разрушила до основи начално училище и е наводнила гимназия. 

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ЩЕТИТЕ, КОИТО ПРИЧИНИХА КАЛНИТЕ ВОДИ

"Частният язовир "Пател", използван за напояване и развъждане на риба, се срути в Солай, близо до град Накуру", заяви директорът на регионалната полиция Гидеон Кибуня.

Бурните води унищожиха две села, като 300 семейства са останали без домове, съобщи местен жител, а електрическите линии бяха пометени, оставяйки много хора без електричество. Търсенето на жертви е преустановено днес следобед заради силни дъждове.

"41 са жертвите на тази трагедия. Това е бедствие! Повечето хора са спели, когато се е случило всичко това и къщите им са били отнесени", каза още директорът на регионалната полиция Гидеон Кибуня, добавяйки, че 20 от тях са деца. Други 36 души са хоспитализирани.

"Видях, че хората тичат и си помислих, че ги гонят бандити. Но след няколко минути чух силен гръм от планината и реших, че са експлозии или някой стреля. Не знаех тогава, че това е бил шумът от разрушаващите се сгради. Скочих на мотоциклета си и се скрих в близкия хотел", разказва Кипсанг Кипленг, жител на град Солай. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.