Премиерът разкритикува Кирил Ананиев

Заради забавени заплати медиците от  Ловеч и Враца стигнаха до протести и блокади на пътища. Накрая и до обстрел с яйца. Здравният министър разбирал недоволството им, но не и защо то е насочено срещу неговия екип.

„Тези яйца няма да свършат работа. Те трябваше да бъдат хвърлени срещу тези, които докараха болницата до това състояние. А сега тези яйца се хвърлят срещу хората, които искат да стабилизират системата", каза той.

Мистерия за него оставало и каква е причината протестиращите едва сега да се вдигнат на бунт.

„Тези болници се точат от близо 13 г.  Недоволстващите медици от Враца са свидетели на всички порочни практики, свързани с обществените поръчки за лекарства и медицински изделия, апаратура, техника. Защо тези хора тогава не са излезли на протест?”

Медици замеряха с яйца и освиркваха зам.-министър на здравеопазването

„Ние не можем да контролираме какво се случва в болницата, само МЗ може, никой не ни е информирал какви договори се сключват, дали дълговете растат”, добави министърът.

Заради протестите, на фона на рекорден бюджет за здраве, премиерът размаха пръст на Кирил Ананиев.

Здравният министър разбирал недоволството им, но не и защо то е насочено срещу неговия екип.

Ако ти спра заплатата от февруари, ще си недоволен. Така премиерът Бойко Борисов се обърна към здравния министър Кирил Ананиев по време на заседанието на Министерския съвет.

Здравният министър получи критики от премиера за организацията в здравеопазването. Според Бойко Борисов държавата плащала много за здраве и не можело да се допусне недоволство.

„Ананиев, виж в тези болници (във Враца и Ловеч - бел.ред.) хората да си получават заплатите и паралелно с това правете реформа. И обяснявайте, че не може да се крадат и да се източват. Това трябва да приключи”, заяви Борисов

Ананиев отговори, че болниците във Враца и Ловеч в продължение на 13 и повече години са водени към фалит. 

Здравният министър за врачанската болница: Яйца няма да свършат работа

„Грехота е при толкова пари да има недоволни”, добави премиерът.

„Вдигаме запорите само и само да има пари и пак са недоволни”, отговори Ананиев.

„Ако и на теб от февруари ти спра заплатата, ще си недоволен”, заключи Борисов.