Това реши в сряда Районният съд в града

Районният съд в Ботевград остави в ареста трима от задържаните след мелето в ромската махала в града, станало в нощта на събота срещу неделя. Единият от тях е с 18 присъди, а другият - с 16. 

В четвъртък ще се гледат мерките за неотклонени и на другите трима души, арестувани след размириците.

АКЦИЯ "ТИШИНА" В ПАВЕЛ БАНЯ: Защо кметът иска да забрани шумните тържества?

До тях между хората от квартал „Саранск” и полицията се стигна след сигнал за силна музика. Докато опитвали да въдворят ред, униформените са замеряни с камъни, дървета и дори - пейки. Нанесени са щети на патрулка и на колите на жандармерията. 

Разследващите продължават работата и по случая със задържаните криминално проявени в града, сред които синът на Владимир Пелов. Вчера те бяха задържани като част от група  занимавала се с убийства, взривявания и палежи. По информация на NOVA групата е действала от около пет години. Владимир Пелов е бил част от нея.

Сред обвиняемите е и Георги Метов-Мусата. Той има богато досие за кражби. Ще отговаря за това, че е събрал тълпата, която напада полицаите.

Метов поиска по-лека мярка за неотклонение с мотива, че е болен от диабет. Съдът обаче му определи най-тежката мярка - задържане под стража, защото имало опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Джамбазки за Ботевград: Полицаите да ползват служебните си оръжия

Другият задържан  е Светлан Николов. Обвинен е в хулиганство и повреждане на имущество на МВР. За него се твърди, че е човекът, хвърлил пейка по полицаите. Срещу него се води и друго досъдебно производство. Бил е обявен и за общодържавно издирване.

Третата задържана е жена - единствената с чисто съдебно минало и единствената, признаваща вината си. Изпочупила служебен автомобил на МВР. Укривала се е осем часа преди да бъде вкарана в ареста.

Още по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.