Те са на възраст между 15 и 18 години

Пиян и дрогиран помете с колата си 6 момичета на тротоар в Китен. Пострадалите тийнейджърки са в болница в Бургас.

 След катастрофата четири момичета са приети в болница, за щастие - без опасност за живота.

Траур в Златоград заради прегазено дете

Момичетата пристигнали като част от ученически лагер преди 3 дни в Китен. Снощи тръгнали към местна дискотека, когато пиян и дрогиран шофьор ги помел.

„Колата със задницата се  удари първо в бордюра и след това дойде към нас. Няма и една секунда. Удари ме първо мен, аз паднах долу в храсталаците. Станах после и не можах да мръдна, защото ме боляха краката”, разказва една от пострадалите.

16-годишното момиче е част от група от Лом, която била на ученически лагер. Снощи решили да отидат на дискотека. Същото решил и 31-годишен софиянец. Под въздействието на алкохол и наркотици, той  губи контрол над колата си и се забива в тротоара.

Микробус прегази дете на тротоар в Златоград

„Водачът е тестван за употреба на наркотици и алкохол. Пробата е била положителна за употреба на амфетамин, а при алкохола концентрацията е 0,92 промила”, обясни Цветелина Рандева, говорител ОД МВР-Бургас.

„Имаше даже една бутилка алкохол паднала на земята. Тя беше негова”, разказва едно от пострадалите момичета.

По-сериозно пострадали три ученички, всички на възраст 17-18 години, които са настанени в бургаска болница.

„Едното дете е хоспитализирано в неврохирургия, а две деца са хоспитализирани в Реанимация. На този етап няма опасност за живота им”, обясни д-р Златко Янев, началник ОАИЛ-Бургасмед.

Днес още две от момичетата бяха доведени в болницата, след като снощи отказали да бъдат настанени за лечение.

„Мен снощи не ме боляха краката, но през нощта имах много силни болки и сутринта ни докараха тук със сестра ми”, разказа пострадалата.

По-голямата сестра е със съмнения за фрактура на гръбнака. Родителите на повечето от пострадалите момичета са пристигнали вече в Китен и Бургас, за да приберат децата си

А шофьорът е задържан, засега за 24 часа.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.