В Германия е арестуван 21-годишен мъж от Русе

Има задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова. Това е 21-годишният Северин Красимиров от Русе. Адресът, който е обитавал, е в близост до мястото на престъплението. Има криминална регистрация от 2007 г. за кражба на цветни метали. 

НЕГОВИ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Извършителят е засечен по ДНК, което е съвпаднало 100% с намерените доказателства. Задържан е в Германия. След убийството е отишъл в къщата на леля си в Русе. Там са намерени част от дрехите му, с които е извършил престъплението. По тях е намерена кръв от жертвата. Именно така полицията и прокуратурата свързват категорично Северин с извършеното престъпление. Част от ДНК експертизите са готови и дават информация за наличие на негов ДНК материал върху тялото на Виктория Маринова. Институтът по криминалистика работи и се очакват още доказателства.

ЕКИП НА NOVA ОТИДЕ В КЪЩАТА НА СЕВЕРИН В РУСЕ - ВИЖТЕ СНИМКИ

Северин Красимиров е избягал от България на 7 октомври и се е укрил при майка си и доведения му баща в град Щаде, близо до Хамбург. Арестът е извършен във вторник вечерта от германската полиция. Според властите нападението е било случайно, а не планирано.

Какъв е профилът на убиеца на Виктория? (ВИДЕО)

Екип на NOVA отиде в къщата на лелята на Северин в Русе. Хората от квартала разказаха, че са разбрали за случилото се още в неделя. Момчето избягало в Германия по съвет на негови близки, след като споделило за случилото се. Полицията разбрала малко по-късно и насочила вниманието си към Северин. Той бил засечен на камери в района на крайбрежната алея на Дунав. Именно там Виктория е тичала в събота през деня. Полицията много бързо е намерила и негови дрехи, по които са открити следи от жертвата. След сериозна организация с международните служби Северин е бил арестуван. Той е женен. Леля му и съпругата му са били цял ден в полицията на разпит.

ВСИЧКО ЗА БРУТАЛНОТО УБИЙСТВО И РАЗСЛЕДВАНЕТО МУ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.