Той говори за първи път след случилото се

Бившият съпруг на убитата журналистка Виктория Маринова и собственик на телевизията, в която е работила тя, говори пред камера за първи път след убийството. 

Според него случилото се е нелепа случайност. След като става ясно, че Вероника е убита, той е един от първите разпитани в полицията.

"Да, бях разпитван. Дори в даден момент съм сигурен, че бях част от заподозрените", заяви Свилен Максимов. 

След като става ясно, че не е заподозрян, Свилен прави опит да се включи в разследването. Той и негови колеги се заели с преглеждане на записи от техни видеокамери в района на убийството. На едно от видеата се вижда фигура на мъж, който бяга от мястото.

Свилен Максимов благодари на русенската общественост за подкрепата и настоя да има такъв силен отзвук винаги, когато има човек в беда. 

Кой е задържаният за убийството на Виктория Маринова?

Въпреки че са разведени, двамата с Виктория Маринова са поддържали приятелски взаимоотношения. Той е човекът, говорил за последно с нея.

За последен път бившият съпруг на убитата е разговарял с нея сутринта преди смъртта й. След това е получил обаждане от майката на Виктория, че тя не е отишла да вземе детето им, което е породило притеснения. 

"По темата се казаха много неща. Постарах се да игнорирам повечето версии. С колегите ми огледахме къде има камери. Опитахме се да съберем каквото можем и го предоставихме на полицията", категоричен беше собственикът на русенската телевизия.

ООН осъди убийството на журналистката Виктория Маринова

Максимов добави, че е било организирано гражданско претърсване, но от полицията са помолили то да бъде прекратено, за да не попречи на разследването. По негови думи са открити няколко записа, на които се вижда бягащ човек. На горещата линия в Русе също са подадени множество сигнали.

Какво още каза той вижте във видеото.

ВСИЧКО ЗА БРУТАЛНОТО УБИЙСТВО И РАЗСЛЕДВАНЕТО МУ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.