Всичко зависи от степента и обстоятелствата, коментира Росен Йорданов

„Всички са способни да извършат убийство. Всичко зависи от степента и обстоятелствата”. Това коментира криминалният психолог Росен Йорданов.

„В моя опит в работата ми съм се натъквал на удивителни случаи. На хора толкова приятни за околните, спокойни, а са способни да извършат неочаквани за тях неща. Всеки е способен да го извърши, зависи в какъв момент и в какво състояние е изпаднал”, коментира бившият заместник-директор на Института по психология към МВР.

Жандармерия продължава да пази двата ромски квартала в Русе

Що се отнася до убийството на журналистката Виктория Маринова и убиеца й, Йорданов заяви:

„В човешкото поведение има закономерности. Трудно ми е да повярвам, че има подбудителство, че има съучастие в самото деяние. В огромен процент от случаите, когато става дума за такова деяние, то обикновено е дело на един човек, воден от собствения си нагон и импулс. 99% от тези хора са вменяеми”.

„Думата психопат ще я обясня за 100-ен път. Това е занижен респект към нормите, правилата. Това е неспособност да удържаш собствените си желания в обществено приемливите коловози”, коментира Йорданов. „Със сигурност има и генетични фактори, и фактори, свързани със средата, възпитанието, влияния. Силно се съмнявам, че подобен тип характери ще изчезнат от обществото”.

Майката на Северин Красимиров: Той призна вината си (ВИДЕО)

По думите му такива хора не се разпознават от първия път.

„Станахме много толерантни към психопатните прояви в ежедневието. Най-лесно е да се качите да карате автомобил и ще се натъкнете на изключително психопатни прояви в хората”, заяви Йорданов.

Още гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА БРУТАЛНОТО УБИЙСТВО И РАЗСЛЕДВАНЕТО МУ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.  

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си