Страната ни се обявява против поисканото от други държави повишаване на цените на квотите

Институциите в държавата с единна позиция за квотите за въглеродни емисии. Министрите Нено Димов и Теменужка Петкова са категорични, че правителството ще защити интересите на въгледобива у нас.

Страната ни се обявява против поисканото от други държави повишаване на цените на квотите. Такава е и позицията на президента. На предстоящата климатична конференция в Полша Румен Радев няма да подкрепи декларацията на австрийския си колега за прекратяване на добива на твърди изкопаеми.

Тази позицията държавният глава изрази и пред синдикатите, които поискаха среща с него преди форума. След разговор с Радев те казаха, че са по-спокойни, защото за въгледобива и президентът, и премиерът говорели на един език.

„Имаме координация с Министерския съвет по въпроса. Аз съм получил и позицията и документите на експертно ниво и благодаря на Министерския съвет, че ми предложиха изказване. Считам, че това изказване е добро, но освен подкрепа за решенията от парижкото споразумение и тяхната реализация, не виждам категорична позиция. Затова сме разработили друг вариант на моето изказване с една категорична позиция. Изпратил съм го за съгласуване в Министерски съвет”, заяви Радев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

Редактор: