Десислава Иванчева и Биляна Петрова излязоха от следствения арест

Бившият кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова напуснаха следствения арест на улица „Майор Векилски“. Тяхното пускане се забави с повече от час и половина. Иванчева и Петрова бяха конвоирани от полицията до домовете им.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Нямам угризения, свързани с работата ми. Развълнувана съм, че съм си у дома”, заяви пред журналисти Иванчева. Тя бе посрещната в блока си от своите съседи.

„Не сме добре, оглупели сме в истинския смисъл. Много е трудно – физически и психически не сме добре”, каза още Десислава Иванчева.

"Рано или късно истината ще излезе. Много ще ни е трудно. Това е един свят, който е лъжовен и неистински", допълни бившият кмет на "Младост".

По думите й много от експертизите не са верни и това я е сринало. Смята да съди експертите за неправилната официална информация.

12 часа на обяд пред вратите на затвора застана майката на Десислава Иванчева, в очакване да види как дъщеря й се прибира у дома.

„Не съм се подготвила, защото не съм сигурна, че ще си дойде вкъщи”, каза майката на Десислава Иванчева – Любка.

Чакането продължи дълго, а търпението на роднините се изчерпа бързо.

„Търсим къде е. Няма информация. Казват, че не е в ареста, не е в седмо, не е вкъщи. Не ни дава никой информация и затова на кой да звънна, ако не на 112”, каза мъжът на Биляна Петрова.

И само след няколко минути двете жени бяха изведени от ареста с полицейска кола. За Коледните празници те ще бъдат под домашен арест - без право да напускат жилищата си.

На въпрос какво ще е първото нещо, което ще направи, след като се прибере, Иванчева отговори: „Ще си направя кафе и ще седна на балкона на въздух”.

Съдебната битката на Десислава Иванчева и Биляна Петрова да не се връщат зад решетките продължава, защото решението те да бъдат пуснати под домашен арест не е окончателно.

„Не знам каква е тази перверзия прокуратурата да държи да сме затворени”, каза Иванчева.

Само след около седмица двете жени отново ще се изправят пред съда, защото прокуратурата иска те да бъдат върнати зад решетките.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.