История като на Брадли Купър и Лейди Гага - в пиесата "Мелодия"

История като на Лейди Гага и Брадли Купър разказва пиесата "Мелодия", чиято премиера  е тази седмица в София. В главните роли са актьорите Диана Костова и Никола Мутафов, познати от сериала на NOVA "Откраднат живот". Режисьор на пиесата е Клара Армандова.

„Филмът с участието на Лейди Гага и Брадли Купър има много общо с нашия спектакъл – поради това, че третото действащо лице е музиката”, споделя Армандова. Тя казва, че „чрез музиката образите водят своя диалог, и там, където думите не стигат, музиката помага”. „Музиката е тази, която ги спасява в една доста трудна ситуация, когато те са на косъм от това да се разделят завинаги”, добави тя. 

Театър - съдба и живот: Сцена на кръстопът

Пиесата е поставяна и в Лондон. Режисьорът разказва, че българската ѝ реализация не е реплика на спектакъла във Великобритания, но е от същата авторка. Според нея темата за общуването и намирането сред общността на индивида става все по-интересна и злободневна. „Любовта между хората, които търсят изява – тя става все по-голямо предизвикателство да се осъществи”, допълва тя.

„Нашите герои са много симпатични и сладки”, споделят актьорите. Те ги описват като „несретници, неудачници, хора отхвърлени от обществото и от неговите правила и норми”. „Те се срещат случайно и чрез музиката се откриват един друг”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.