Според него най-важните въпроси на евроизборите следващата седмица са сигурността и заетостта

Италианският вицепремиер Матео Салвини обеща нови "шокови" предложения за възстановяване на икономиката на Италия, съобщават Асошиейтед прес и БТА. Лидерът на партия "Лига" говори пред чуждестранни журналисти преди утрешния предизборен митинг в Милано с участието и на други популистки партии, като френския "Национален сбор" и германската "Алтернатива за Германия".

Салвини каза, че възнамерява да сформира след изборите група в европарламента, която "да прави малко неща, но да ги прави добре". Той заяви, че неговата група ще се бори за връщане на държавите-членки на правото да вземат решения по въпроси като търговия, земеделие и банков сектор. 

Салвини заплаши с блокада италиански кораб, спасил 36 мигранти

Салвини каза, че най-важните въпроси на евроизборите следващата седмица са сигурността и заетостта. Италианският вицепремиер и вътрешен министър предупреди, че правителството на страната му може да не се задържи още дълго, ако продължат политическите разногласия, предаде ДПА.

Напрежението между неговата партия и коалиционния й партньор, антисистемното "Движение 5 звезди", нарасна по време на предизборната кампания. Салвини заяви в Милано, че трябва да се игнорира европейската бюджетна дисциплина и да се извършат радикални намаления на данъците, часове след като Ди Майо каза, че партията му никога няма да подкрепи планове за увеличаване на публичния дълг.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.