Финансите, вложени в нея, могат да се видят в реално време, допълни тя

Три дни преди голямата битка на балотажа в София втората след първия тур Мая Манолова гостува в студиото на „Здравей, България”. 38 000 е разликата между гласовете между нея и настоящия кмет Йорданка Фандъкова, която води с 9%.

 „Това е нищожна разлика, която може да бъде стопена и доволните усмивки на г-н Борисов и на ГЕРБ да се стопят. Всичко зависи от гражданите. Не могат да бъдат купени толкова гласове, че да удавят вота на хората”, заяви Манолова. 

Тя допълни, че финансите, които са вложени в кампанията й, може да види всеки в реално време в интернет. „Информация за парите има на сайта на кампанията ми. Не чух колко пари г-жа Фандъкова е похарчила за кампанията си. Не стана ясно колко струват билбордовете, с които тя разполагаше”, заяви независимият кандидат за кмет на София. 

СНИМКИ ОТ СТУДИОТО ВИЖТЕ ТУК

„Готова съм на дебат с г-жа Фандъкова преди балотажа. Нека да дойде и публично да обсъдим проблемите на София”, заяви Манолова. 

„Публично известно е, че целият подземен свят е мобилизиран да прави изборите на г-жа Фандъкова. Вотът й е организиран. Има подаден сигнал от адвокати за подобни нарушения в изборния ден. Фандъкова е фаворит на ромския вот. Всеки може да проследи секциите във „Факултета” и във „Филиповци”. Да се гласува ударно рано сутринта е съмнително. Според социолозите сътоношението между двете ни беше 40 към 10 преди 10.00 ч.”, каза още Мая Манолова.

При 100% обработени протоколи: 9 града с избрани кметове, в 18 - балотаж

„Показах многократно кои са хората в моя екип. За разлика от нея не влизам в пазарлъци с партийни централи. Не си купувам подкрепата и не раздавам постове”, категорична е Манолова.

Фандъкова и Манолова не се разбраха за дебат преди балотажа в София

Равносметката след изборите: Кой какво печели и губи?

Целия разговор гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.