Всички служби са в готовност за действие при необходимост

Сняг заваля на Пампорово и по високите места в Родопите. Всички  служби са в готовност.

Каква е пътната обстановка след първия сняг?

Алтернативният път за Смолян през Кричим и Девин е затворен заради ремонт. Областната управа в Смолян следи състоянието на реките и язовирите в региона.

Повече от 8 часа продължава да вали сняг в Пампорово. Снежната покривка по високите части стига до 7 сантиметра. Пътищата засега са почистени, но са мокри и хлъзгави.В Златоград падна рекордно количество дъжд 110 литра на квадратен метър. Има сигнали за наводнени домове в Неделино.

Най-много сняг около 7 сантиметра натрупа на връх „Снежанка” в Пампорово и по високите места в района на Доспат.

Снегопочистващата фирма е на крак. Два снегорина обработват пътните настилки в курорта Пампорово. За да не се образуват поледици тази нощ машините ще опесъчават участъка между Чепеларе и Пампорово. „Веднъж вече минаха, сега предстои отново да се обработват. Ще дежурят цялата нощ”, каза Андриан Петров- заместник-областен управител на Смолян.

Повече от денонощие продължават проливните дъждове в Златоград, Неделино и Мадан. На места се активизираха свлачища, които затрудняват движението . непрекъснато се следи нивото на язовирите и реките в Смолянско. „Имаме два сигнала за наводнени къщи в Неделино, но по-скоро това се дължи на подпочвените води”, обясни Петков.

В Пампорово хотелите се стягат за зимния сезон и все още набират кадри. Възможно е и тази година да се стигне до внос на работна ръка от Украйна и Молдова. В някои от хотелите заплатите за готвачи стигнаха 3 хиляди лева, но въпреки  това желаещи трудни се намират.

Очаква се тази нощ температурите да паднат и да се образуват поледници. Затова шофьорите трябва да бъдат внимателни на пътя. 

 Сняг вали и в Банско, и на връх „Алеко”.

 

ВИДЕО НА ЖИВО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.