Случаят е от 1994 г., когато Кели е бил на 27 години

Федерални прокурори обвиниха певеца Ар Кели, че е уредил да бъде платен подкуп на държавен служител, за да получи фалшиво разрешително за брак, един ден преди да се ожени тайно за 15-годишната Алия, съобщава БТА. Обвинението е заведено в Ню Йорк.

Казусът е от 1994 г., когато Кели е бил на 27 години. Популярният изпълнител накарал друг да плати за фалшива лична карта, в която пише, че Алия е 18-годишна.

Ар Кели е задържан за неплащане на детска издръжка

В обвинението не се казва дали подкупът наистина е платен, нито дали документът е издаден. Няма и обвинение Кели да е злоупотребил сексуално с момичето, чието име не се посочва.
Срещу музиканта, който вече е на 52 години, са повдигнати няколко обвинения, че използва известността си, за да набира момичета и млади жени за сексуални услуги. Той е задържан в Чикаго от юли без право да бъде пуснат под гаранция. Подобни обвинения срещу него са повдигнати и в Ню Йорк. Делото му в Чикаго е насрочено за април догодина.

Бракът с Алия е анулиран след месеци именно заради възрастта й. Тя също беше R&B певица. Загина в самолетна катастрофа през 2001 г. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.