Жителите на засегнатите квартали обмислят протест

Вече десети ден стотици семейства във Велико Търново остават на студено. Причината са аварии на "Топлофикация". Жителите на засегнатите квартали обмислят протест пред дружеството.

Никола Николов, съпругата му и двете му деца са на студено втора седмица. Проблемите започнали още в началото на отоплителният сезон. „Като започне да се подава топлина или избиват някакви радиатори, или някакви тръби се пукат и това е всяка година”, каза Николов.

Бурен вятър остави без ток част от Врачанска област

Реално, от 13 декември, в дома на Никола няма подаване и на топла вода. Тогава е и първата обява на сайта на "Топлофикация" за авария. Следва и втора публикация на 19 декември.

Последната е от днес, след като екипът на NOVA потърси за коментар дружеството. Освен охрана, в "Топлофикация", нямаше никой. „Днес, поне три аварии. В момента, бял бус с четирима работници е на обект. Тръбите са стари, изгнили и избиват”, коментира охранител в Топлофикация.

На посоченият телефона за аварии никой не отговаряше и днес. „Тази седмица, съм звънял три-четири пъти и то всеки ден. Понеделник и вторник ми вдигаха, после спряха, защото ми запомниха номера”, каза още Никола Николов.

Как да пестим от сметката за ток през зимата?

Въпреки, че не получава услугата, Никола и семейството му плащат си плащат сметките за парно, поне досега. „За миналия месец - ноември, в който имахме половин месец топлоенергия и то криво-ляво, защото и тогава имаше аварии, а и беше топъл месец, платихме 75 лева топлоенергия. И отделно, понеже работи радиатор, платихме още 125 лв. за ток”, посочва той.

Семейството и съседи обмислят протестни действия, ако "Топлофикация" ги остави на студено и по празниците. Планират и да подадат жалба в Комисията за защита на потребителите.