За нея музиката е била винаги съпътстваща част от живота ѝ

Наричат я виртуозно-мелодично украшение на родната оперна сцена, въпреки че нейната кариера е главно световно обещаваща. Можем да я срещнем на едни от най-престижните международни музикални фестивали.

Мила Михова е дъщеря на една от легендите на българската опера - Дарина Такова. Такова е прославила България по цял свят с изключителния си глас. Лекарска намеса рязко прекратява нейната кариера. Тя преподава на млади българи, които искат да се занимават с опера и е първата учителка на своята дъщеря. Мила тръгва по нейните стъпки.

"2019-а беше много тежка за мен. Работих върху себе си с цел да следвам професионалната си личностна пътека на самоусъвършенстване. Срещнах се с Райна Кабаиванска и започнахме съвместен труд. За нея е вдъхновяващо, че съм дете на голям музикант. Това изкуство е причина майка ми да не е била винаги до мен", каза Мила Михова пред камерата на "Събуди се".

"Говори с Ива": Дъщерята на Надка Караджова (ВИДЕО)

Тя обясни, че музиката е била винаги съпътстваща част от живота ѝ. "Никога за мен не е представлявал фактът, че майка ми е толкова реализиран артист. Тя е не само моят учител и критик. Усещам, че 2020-а ще бъде моята година", заяви Михова.

По думите ѝ любовта към оперното пеене се е зародила в резултат от израстването ѝ в оперните театри. "С оперно пеене започнах да се занимавам като бях на 20 г., но дълго време се занимавах с джаз. Имах неосъзнати натрупвания в детството ми, когато бях израснала в оперните театри и бях в бекстейджа", каза още тя.

Михова си спомня, че заради натоварената кариера на майка си, двете не са имали много мигове заедно. "Майка ми я нямаше почти през цялото време. Виждахме се през ваканции или когато идваше веднъж на два-три месеца, за да си сменя куфарите. Имаше много натоварена кариера, но аз имах много прекрасно семейство. Бях горда, че родителите ми са музиканти", сподели Мила.