Общо девет души загубиха живота си при трагичния инцидент

Данните за проследяване на полети показват, че хеликоптерът на Кобе Брайънт, който загина, се е сблъскал с метеорологичните проблеми над зоологическата градина на града. Той е обиколил този район поне 6 пъти на много малка надморска височина - около 875 фута, като може би пилотът е чакал мъглата да се изчисти.

Светът потъна в скръб след смъртта на Коби Брайънт (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той се свързал с контролната кула на летище Бърбанк и там са били наясно, че машината обикаля около 15 минути. В крайна сметка хеликоптерът се е насочил на север над магистрала 118, преди да завие на запад, и започне да лети над магистралата 101 около Уудланд Хилс, Калифорния.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Легендата на НБА Коби Брайънт загина в авиокатастрофа (ВИДЕО+СНИМКИ)

СНИМКИ НА ВЕЛИКИЯ КОБИ ВИЖТЕ ТУК

СНИМКИ НА КОБИ, ДЖАНА И СЕМЕЙСТВОТО ИМ ВИЖТЕ ТУК

По-късно те се натъкват на още по-сериозна и тежка мъгла и хеликоптерът завива на юг. Това е било критично решение, защото са се насочили към планински район. Пилотът внезапно и бързо се изкачил от около 1200 фута до 2000 фута. Малко след това се случва и трагедията, при която хеликоптерът катастрофира в хълм и се запали.

Общо девет души загубихаи живота си при трагичния инцидент с хеликоптера на баскетболната легенда Коби Брайънт. Един от най-големите играчи в историята на този спорт загина, а с него си отиде и дъщеря му Джана. 

Дъщерята на Коби Брайънт е сред жертвите на катастрофата с хеликоптер (ВИДЕО+СНИМКИ)

На борда е имало дивет души.Агенция "Асошиейтед Прес" съобщава, позовавайки се на роднини, че в трагедията живота си са загубили още Джон Алтобели, главен треньор на местния отбор по бейзбол, съпругата му Кери и дъщеря им Алиса, която играела в един и същи отбор с дъщерята на Брайънт. Сред жертвите е и треньорката на калифорнийския баскетболния отбор за момичета Кристина Маузер.

Големите в баскетбола с трогателни думи за Коби (ВИДЕО+СНИМКИ)

Черната Мамба Коби Брайънт - идол на милиони по света (ВИДЕО+СНИМКИ)

Времето в Лос Анджелис е било изключително мъгливо в деня на трагедията и дори хеликоптерите и другите машини на полицията не са били във въздуха именно поради неблагоприятните условия.

Гъстата мъгла и ниската облачност може да се окажат причина за трагедията, при която в хеликоптерна катастрофа загина баскетболната звезда Коби Брайънт.

Пилотът на хеликоптера се е опитал да лети под облаците, за да има пряка видимост към земята и да не се налага да използва навигационни инструменти. Това става ясно от записи на въздушния контрол. Следователи намериха останките от три тела на мястото на катастрофата и издирват останалите.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК