Срещата ще се проведе на стадион „Васил Левски” в 14:45

Синьо шествие блокира центъра на София за около два часа днес преди обед. Поводът беше вечното дерби „Левски” - ЦСКА. Полицията предприе извънредни мерки за сигурност. Над 1200 униформени охраняваха шествието.

"Лудогорец" ще изиграе днес най-престижната си контрола тази зима

До ексцесии не се стигна, макар че имаше скандирания пред сградата на Министерския съвет.

А по-късно мачът „Левски”-ЦСКА завърши 0:0.

Малко преди 12 часа най-нетърпеливите вече бяха пред Националния фен клуб на „Левски”. От ръководството му са категорични - това не е ултрас шествие. И призоваха никой да не се поддава на евентуални провокации. Целта е всички привърженици на синята идея, без значение на пол, възраст, образование и социален статут, да се включат в борбата за оцеляването на клуба след задържането на собственика Васил Божков.

СНИМКИ НА ШЕСТВИЕТО ВИЖТЕ ТУК 

Проверката на лични документи преди да бъдат допуснати до сборния пункт изнерви за кратко част от феновете. До сблъсъци с полицията обаче не се стигна. Минути след 12: 30 часа шествието тръгна от бул. „Тодор Александров”, водено от юношите на „Левски”.

ЦСКА и „Лудогорец" с реми в efbet Лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Няколко бомбички бяха хвърлени от привържениците по пътя им към Министерския съвет. Мощно освиркване и скандиране на обидни изрази белязаха преминаването на сините фенове покрай триъгълника на властта.

Мирно и без ексцесии, походът стигна до паметника на Васил Левски, където бяха положени цветя.

Мирният поход продължи към сградата на Софийския университет, мина покрай Спортната палата, за да завърши пред Националния стадион „Васил Левски". Там, сините имаха мач от вечното дерби с ЦСКА.