Проверката започва в 16:00 часа българско време и ще можете да я гледате по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA, както и да я проследите на живо в Gong.bg

Днес "Лудогорец" се изправя срещу шампиона на Сърбия Цървена Звезда. Двубоят е от 16:00 часа и ще се проведе на стадион „Регнум Кария“ в турския курорт Анталия, предаде Gong.bg.

До момента „орлите“ изиграха три проверки, в които записаха две победи и една загуба. В първата си среща на турска земя разградчани победиха полския Висла Плоцк с 2:0, но във втората отстъпиха на шампиона на Полша Пяст Гливице с 0:2. В последната си контрола "Лудогорец" разби казахстанския Кайрат с 6:0.

УЕФА изпрати екип в Турция, за да заснеме филм за "Лудогорец"

Цървена Звезда е 30-кратен шампион (б.а в първенствата на Република Сърбия, Югославия, Сърбия и Черна гора и Сърбия). През този сезон „звездашите“ участваха в Шампионската лига заедно с тимовете на Байерн Мюнхен, Тотнъм и Олимпиакос.

По време на зимната си подготовка сръбският гранд изигра две контроли. В първата победиха полския Арка Гдиня с 3:2, а преди дни завършиха 0:0 с Вардар Скопие.

В момента начело на носителя на КЕШ от 1991 година е легендата на Сърбия Деян Станкович, който замени на поста Владан Милоевич.

"Лудогорец" с разгромен успех над "Кайрат" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Във временното класиране на сръбската Суперлига Цървена Звезда е на първата позиция след 20 изиграни мача с 55 точки, с 11 повече от вечния съперник Партизан. От своя страна в efbet лига "Лудогорец" е лидер с 48 точки, с пет повече от втория Левски.

"Лудогорец" и Цървена Звезда в последните години се изправяха няколко пъти един срещу друг. През 2016 година разградчани отстраниха „звездашите“ от Шампионската лига.

Първият мач завърши 2:2, а на препълнения „Мала Маракана“ „орлите“ спечелиха с 4:2. По време на зимната подготовка на двата тима през миналата година, те отново се изправиха един срещу друг в Турция. Тогава двубоят завърши 1:3 в полза на Цървена Звезда.

„Лудогорец” на Павел Върба стартира с победа срещу поляци (ВИДЕО)

В момента под рамката на „звездашите“ е бившият вратар на "Лудогорец" Милан Борян, а преди години за тима игра и Джонатан Кафу.

Проверката започва в 16:00 часа българско време и ще можете да я гледате по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA, както и да я проследите на живо в Gong.bg.