Въоръжен с нож мъж е взел парите от касата на обекта

Грабеж в бензиностанция в Стара Загора. Маскиран мъж нападна служителите с нож. Успял е да вземе част от оборота. Полицията го издирва.

Първоначално мъжът извадил бележка, на която е пишело: „Това е обир”. Двамата служители обаче решили, че се шегува. В този момент мъжът извадил нож и започнал да крещи. След това прибрал част от оборота и избягал.

Акции срещу битовата престъпност на различни места в страната (ОБЗОР)

През деня има разпитани хора от криминалния контингент в Стара Загора, а полицията работи по горещи следи.

Нов въоръжен обир в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Малко преди 03:30 часа тази нощ маскиран мъж влиза в търговския обект на бензиностанцията с ритници. Вътре са двамата служители от нощната смяна - мъж и жена. Нападателят им показва листа, на който пише: „Това е обир".

„Помислили са, че е шега, но после той като вади ножа, те вдигат ръцете и вадят парите от касата”, разказва Гергана Ангелова, служител на бензиностанцията.

Крадецът прибира оборота. По неофициална информация това са около 500 лева. Служителите са невредими, но не искат да говорят за нападението.

Гергана работи на бензиностанцията от 4 години. Казва, че никога преди не е имало проблеми с клиентите. А хората в квартала смятат, че обирът не е дело на случаен човек.

Разследващите са иззели видеозаписите от бензиностанцията.

Задържаните висши полицаи отмъкнали тото фиш от възрастна жена

Това е седмият обир за 10 дни. Властите вече предприеха спешни мерки, а от МВР обявиха, че засилват полицейското присъствие около банки и фирми, които оперират със сериозни финансови средства. Един от най-дръзките обири е този на банков клон в София. На 12 февруари маскиран мъж успя да открадне около 15 000 лева от банка на бул. „Цар Борис 3”. Мъжът беше задържан, а в събота съдът ще решава дали да го остави в ареста.

Преди дни бяха задържани полицаи от 3 районно управление и от СДВР, които са уличени в обир като на кино. Двамата откраднаха от възрастна жена фиш от тотото с печалба повече от 10 000 лева. 

 Репортер: Димитър Иванов

Кадри от ареста на двамата полицейски шефове (ВИДЕО+СНИМКИ)