Първи случай на заразени има вече в Северна Македония и Гърция

За първи път новозаразените с коронавирус бяха повече извън Китай, отколкото вътре в страната. Това отчетоха от Световната здравна организация.

ЗАПЛАХАТА „КОРОНАВИРУС”: Нови случаи на хора под карантина у нас (ОБЗОР)

Първи случай на болен от новия вирус има в Северна Македония. Гърция също потвърди за  заразен. 38-годишна жена от Солун е пътувала до Северна Италия и сега е болна. Във Франция отчетоха първи смъртен случай. 

Първи случай на коронавирус в Северна Македония

По същия начин се е заразила и първата жена с болестта в Северна Македония. И тя е била в Италия, където вероятно е прихванала заразата. Заради Covid 19 в Италия изпратиха армията да охранява откъснатите от света градове. Войници са преградили пътищата и проверяват всеки, който се опитва да излезе или влезе в градчетата в Ломбардия и Венето. Вече над 370 италианци, сред които и деца са заразени.   

Лекари диагностицираха новия коронавирус при гражданин и в Грузия, съобщи министърът на здравеопазването Екатерина Тикарадзе на извънредна пресконференция, цитиран от БГНЕС.

Шефът на здравното ведомство отбеляза, че няма причина за паника, пациентът е в бокс отделението на болницата и вероятността от по-нататъшно разпространение на вируса от лечебното заведение е минимална. Страната е в състояние да преодолее вируса.

Според директора на Националния център за контрол на заболяванията и общественото здраве на Грузия Амиран Гамкрелидзе, заразеният мъж практически не е бил на територията на страната тъй като е откаран в болницата директно от грузинско-азербайджанската граница. Всички хора, които са били в контакт с него, бяха поставени под карантина в Азербайджан.

Междувременно АПФ съобщи за първи два случая на заразени с новия Covid 19 в Пакистан. 

Първи случай на коронавируса в Гърция