Учителите правят и невъзможното в момента, за да се справят със създалата се ситуация

Дистанционното обучение се оказва трудна задача за учителите в някои училища. Има деца, за които техниката е лукс, интернет няма, а учителите им правят и невъзможното в момента, за да се справят със създалата се ситуация. Обучението за тези деца не е през компютъра, а се прави на хартия. Друг проблем, с който се срещат е, че родителите, които нямат основно образование, не могат да  помагат на децата си.

Вълчев: Дистанционното обучение на учениците вероятно ще продължи поне до 13 април

Всеки ден, десетки листове с уроци излизат от принтера на началното училище „Васил Левски“ в ромския квартал „Изток“ на Вършец.

„В първи клас детенце трябва да учи буквички. Не са изучили докрай всички букви. Едно е учителят да му хване ръчичката, друго е родителят. Някой от родителите не могат да четат, други пък да пишат или пък - обратното“, казва Стефка Драганова – главен учител НУ „Васил Левски“ – Вършец.

 

 

Вече десет дни уроците на децата от 1 до 4 клас се раздават на хартия. Родители ходят да  вземат листовете, а след това имат задължението да ги разнесат на всички деца в квартала.

Вълчев: Няма да има нулева учебна година

„Има семейства, които живеят извън регулация. Те са нагоре в гората. Дотам няма път, така че комуникацията е доста трудна“, коментира Светла Вангелова - директор на НУ „Васил Левски“ – Вършец.

В училището учат общо 156 момичета и момчета. До една трета  от тях образованието в момента не може да достигне.

„Голям процент от тях нямат техника и това ни е най-болния проблем, защото с големите деца се работи много по-добре, но при нас нещата са малко по-сложни.“, посочва още Вангелова.

Повече по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП