В страната има около 6 000 потвърдени случая на COVID-19

Митичните футболни стадиони на Бразилия се превърнаха в болници. На най-известното спортно съоръжение в страната – „Маракана“ в Рио де Жанейро, се разпъватпалатки, които да приемат болни от COVID-19. На стадион „Пакаембу“ в Сао Пауло пък вече изградиха цели отделения.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Първенството по футбол беше спряно и поне половината от отборите в елитната дивизия обявиха, че са готови да дадат стадионите си за полеви болници. 

Жаир Болсонаро остава непреклонен: Бразилия не може да спре заради някакъв си грип

В най-големия град в страната има недостиг на легла. В Бразилия има около 6 000 потвърдени случая, но според експерти вероятно реалният им брой е 10 пъти по-голям. Починалите са повече от 200.

 

Източник: Ruptly

Гутереш: COVID-19 e най-голямото изпитание пред човечеството след Втората световна война

„Стадионите са добра идея, защото наблизо има квартали с много хора. Обичайната система с визитациите по домовете не работи. Този вариант е за предпочитане“, коментира Росивете Де Соуса, жителка на Рио де Жанейро.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП