Те разчитат и на излишък в бюджета на турнира

Обезщетението, което ще получи "Уимбълдън" след отмяната на турнира заради пандемията, е най-малко 100 милиона паунда, съобщава "Таймс". Организаторите разчитат и на 40 милиона лири излишък в бюджета си, предаде Gong.Bg.

„Разбира се, че е прекрасно, че имаме застраховка. Тя обаче не решава всички проблеми“, сподели Ричар Люис, шеф на The Lawn Tennis Association, управителното тяло на британския тенис.

„Оптимистът в мен вярва, че ще има американско турне на хард и ще се проведат големите турнири в Монреал и Торонто. Що се отнася до "Уимбълдън", още от февруари си мислех, че ситуацията е 50/50. Още тогава беше ясно, че светът си има много по-големи проблеми“, сподели още Люис.

Отмениха и Уимбълдън (СНИМКИ)

Той заяви, че преговорите за финансова помощ за някои играчи и служители на отменените турнири все още са на много ранен етап.

От "Уимбълдън" имаха време до края на месеца да помислят как да процедират и предпочетоха да не рискуват. Успокои ги именно фактът, че финансовите загуби няма да бъдат толкова големи, защото това е единственият Шлем, който има застраховка за такива ситуации.

"Уимбълдън" се провежда от 1877 г. насам и не се е състоял само по време на двете световни войни (1914 - 1918 и 1939 - 1945). 134-ото издание на Шампионата ще се проведе между 28 юни и 11 юли 2021 г.