Броят на новозаразените по света се е увеличил със 73 000 души

САЩ отбелязаха мрачен рекорд - 1973 души с коронавирус са починали само за едно денонощие. Това е най-големият брой фатални случаи не само в Америка, а в която и да е държава.

САЩ и Испания отново с огромен брой починали с коронавирус

В Съединените щати вече са една трета от всички регстрирани случаи на коронавирус по света. Над 430 000 души са носители на вируса отвъд Океана, на фона на около милион и половина случаи общо.

Междувременнио американски учени значително намалиха очакваните смъртни случаи в прогнозите си.

Екип от професори от Университета на Вашингтон казват, че нито една епидемия досега не е била посрещана с толкова масова социална изолация, което ще помогне много в борбата със заразата. Техните изчисления са, че няма да починат 200 000 американци, както се очакваше, а вероятно около 60 000.

 

 

Американското разузнаване предупредило още през ноември за опасна болест в Ухан

Броят на новозаразените по света се е увеличил със 73 000 за 24 часа. Починалите за същия период са 6 000.

В момента по света болните от COVID-19 са 1 354 000, а смъртните случаи - почти 80 000. Най-много заразени има в САЩ, следвани от Италия, Испания и Германия.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП