Той беше арестуван

Кмет на един от районите в перуанската провинция Кастровирейн в западните части на страната влязъл в ковчег и се престорил на мъртъв, за да не попадне в нарушаване на полицейския час и други карантинни мерки, съобщава местният вестник "Комерсио", цитиран от БГНЕС.

Според медията вечерта на 18 май шефът на района Тантара Хайме Роландо Урбина Торес пийвал с приятели, когато от националната полиция дошли с проверка. Той се опитал да се скрие в ковчег, така че полицията да остане с впечатлението, че е мъртъв от коронавирус. Останалите направиха същото. По-късно в медиите се появи снимка на Урбина Торес, легнал в открит ковчег, с маска на лицето.

Полицията обаче не се хванала на въдицата. Урбин Торес и приятелите му били задържани и отведени в полицейското управление. Както бе отбелязано, шефът на района бил доста напред „с градусите”.

Пет лъжи за коронавируса

В същото време местните жители многократно обвиняват шефа на района, че не приема насериозно ситуацията с коронавируса и не предприема мерки за борба с инфекцията. Един от местните жители каза на изданието, че от 54-дневна карантина Урбина Торес е била в Тантара само осем дни. Самият ръководител на района отхвърля тези твърдения и заявява, че е напуснал района само за разрешаване на проблеми.

Общо в Перу са открити над 100 хиляди случая на COVID-19, 3024 души са загинали, повече от 40 хиляди са излекувани. До 24 май страната е в карантина, но в повечето региони вече бяха намалени полицейските часове.

ЗА ТРЕТИ ДЕН: Излекуваните са повече от заразените с коронавирус (ВИДЕО)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си