Председателят на Комисията за социална политика в НС - зад волана на „Карай направо“ с Диана Найденова

Председателят на комисията за социална политика в Народното събрание Хасан Адемов - зад волана на „Карай направо“. Депутатът, който даде положителна проба за COVID-19 и пребори вируса, разказва пред Диана Найденова за преживяното.

„Има една много голяма особеност при  COVID-19 – много често субективните усещания се разминават с обективната находка. Тоест, аз съм се чувствал след третия ден от началото на заболяването почти в перфектна форма, без каквито и да е оплаквания, но ренгеновата находка, клиничните показатели са показвали съвсем друго лице – истинското лице на коронавируса“, обасни Хасан Адемов от ДПС. Пред Диана Найденова той сподели, че не е имал уговорка с Цвета Караянчева да бъде съобщено името му на извънредния среднощен брифинг, който тя даде по повод първата положителна проба за коронавирус в парламента.

Депутатът Хасан Адемов за вируса - разказ от първо лице (ВИДЕО)

Хасан Адемов намира за добра новина тенденцията на намаляване на заразените за сметка на увеличаващия се брой излекувани у нас и фактът, че освен фискалният резерв и одобреният от Народното събрание заем от 10 милиарда лева, страната ни ще може да се възползва и от подкрепа от Европейския съюз на стойност 15 милиарда евро.

Хасан Адемов е изписан от болница, благодари на медиците и на Кирил Домусчиев (СНИМКА)

Д-р Адемов коментира, че подкрепя мерките, предприети от правителството за намаляване на последствията в социално-икономическата сфера след пандемията. Той е категорично против така нареченото раздаване на пари „на калпак“, защото по думите му целевото подпомагане на най-засегнатите сектори в икономиката и групи от населението ще е далеч по-ефективно от еднократна безвъзмездна помощ.

Има народен представител с коронавирус (ВИДЕО)

Председателят на социалната комисия подкрепя секторния подход за подпомагане на най-потърпевшите в кризата. Той е категоричен още, че мярката 60 на 40 работи, а социалната ни система има достатъчно средства, за да посрещне необходимостта от плащания и компенсации за безработни и самоосигуряващи се лица.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.