Докторът благодари специално на Кирил Домусчиев

„Добре съм. Под домашна карантина съм. Опитвам се да съчетая физическата дистанцираност с умерена физическа активност. Всеки ден изминавам по 10 000 крачки у дома", сподели в ефира на „Неделята на NOVA" д-р Хасан Адемов.  

Хасан Адемов е изписан от болница, благодари на медиците и на Кирил Домусчиев (СНИМКА)

Според него предприетите мерки в държавата са задоволителни на този етап от епидемията. „Дали мерките са ефективни определяме по резултата. Те винаги могат да бъдат променени, в зависимост от това колко бързо се разпространява коронавирусът. Затова мисля, че трябва да се доверим на Националния оперативен щаб. Изключително важно е да се намери баланс между противоепидемичните и икономическите мерки. Разбира се, на този етап здравето на хората е по-важно", смята Адемов. 

Депутатът благодари на всички, оказали му подкрепа в това изпитание.

„Благодаря специално на г-н Кирил Домусчиев, който в първия ден още, като човек, който беше преболедувал това заболяване, ми се обади и ме подкрепи морално с надеждата по-бързо да преодолея това състояние. Той беше един от хората, които специално ме подкрепиха и това беше изключително важно за мен", каза още Хасан Адемов. Той изказа искрени благодарности и към целия екип на ВМА, който го е лекувал. 

Има народен представител с коронавирус (ВИДЕО)

„Реаниматорите са изключително добре подготвени и са се срещали с много по-големи предизвикателства. Внушението, че аз съм се лекувал с нещо по-различно от останалите пациенти, е грешно. Лечението на всеки един пациент е индивидуално - дали ще бъдат хининови препарати или антибиотично лечение, преценява лекарят", категоричен бе депутатът. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!