Дистанционното обучение не е достигнало до над 53 хиляди момичетата и момчета

Учениците отново на училище. Дистанционното обучение не е достигнало до над 53 хиляди момичетата и момчета. Това отчитат от образователното министерство. Затова 2029 училищата у нас вече са отворили врати за всички желаещи да се върнат в клас през лятото.

От няколко дни училищата в страната влизат в нов ритъм на работа. Тези ученици, до които дистанционното обучение не е достигнало по време на извънредното положение, вече идват в училище, за да наваксат изпуснатия материал.

Зрелостниците писаха по Елин Пелин на матурата по БЕЛ (ВИДЕО)

В шатри и беседки вече седмица началното училище „Васил Левски“ във Вършец посреща своите ученици. Голяма част от всичките 243 деца, които се обучават в училището ще четат и смятат и през лятото със своите учители.

Учениците се обучават на групи с по 5-6 деца от клас всеки ден до обяд. „Малко са позабравили нещата, особено тези, които не са били обхванати от нашето от нашето дистанционно обучение и сега особено втори клас и първи започваме от нулата“, разказва учителката Стефка Драганова.

„Залагаме основно на основните предмети като български език и математика, човек и общество…за тях българския е доста труден и това е начина да се запознаят по-добре, да са по-добре образовани. Мисля че това обучение по това време ще има голям ефект от него“, коментира Светла Вангелова – директор на НУ „Васил Левски“ – Вършец.

Родителите също се надяват децата им така да наваксат не научения материал. В училището са взети и всички мерки за безопасност. Ако е необходимо обучението в страната ще продължи до началото на учебната година.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.