По данни на разследващите има опит за унищожаване на единия от телефоните, които той е използвал през последните две години.

Директорът на НСО - на разпит в прокуратурата. Красимир Станчев е бил извикан още тази сутрин, научи NOVA.Той е давал показания във връзка с чатовете между Пламен Бобоков и президенският съветник Пламен Узунов.

По случая с телефоните на президентския секретар днес на разпит в прокуратурата е бил директорът на НСО ген. Красимир Станчев, научи NOVA от свои източници.

Прокуратурата: П.Б. търсил съдействие от „Prezident-Pl. Uzunov“ за помилването на осъден в Румъния (СНИМКИ)

 

 

Разпитът му се е състоял преди обед. Поводът генералът да бъде разпитан е заради един от телефоните на Узунов. Първоначално апаратът се намирал в кола от кортежа на президента. След това телефонът бил предаден в прокуратурата, но огледът на устройството показал, че цитирам "е отваряно и са развивани винтовете в долната му част".

След като експерти отстранили повредата, те не успели да го включат, тъй като кодът, който им дал Узунов не съвпадал. Същият проблем станал и при друг от иззетите телефони. По всяка вероятност Узунов ще яви на разпит до края на седмицата.

Прокуратурата показа още от кореспонденцията на „П.Б. с MVR-Rumen Petrov и с Prezident-Pl. Uzunov”

А днес Висшият съдебен съвет прие оставката на прокурор Николай Николов от Русе. Той подаде молба за освобождаване миналата седмица, след като прокуратурата разпространи записи от комуникация между него и бизнесмена Пламен Бобоков.