У нас той трябва да изтърпи 4-години лишаване от свобода

Гръцките съдебни власти допуснаха екстрадирането на Йосиф Йосифов, известен като Йоско Костинбродския. Той е задържан с Европейска заповед за арест, издадена от Специализираната прокуратура у нас.

Прокуратурата издаде Европейска заповед за арест на Йоско Костинбродския

Предаването му на българските власти е отложено, тъй като първо трябва да изтърпи в Гърция наказание от 40 месеца лишаване от свобода за незаконно притежание на оръжия. Това се казва в съобщение на бюро СИРЕНЕ-Гърция, получено в Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ в МВР и в Специализираната прокуратура.

До окончателното произнасяне по наложената му 40-месечна ефективна присъда в Гърция Йосиф Йосифов остава с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

В България той трябва да изтърпи 4-години лишаване от свобода. Йосифов бе осъден от Специализирания наказателен съд на 1 година затвор за изнудване, което обаче е извършено в рамките на тригодишно отложено наказание на Софийския районен съд за противозаконно отнемане на автомобил и следва да се изтърпи ефективно.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си