Сигнал е подаден в 19:50 ч.

Убийство близо до София. Брат и сестра бяха намерени мъртви към 8 вечерта снощи в село Желява. Те са на 52 и 54 години. 

Полицията разследва двойно убийство. Засега от МВР не съобщават как е станало престъплението. По информация на NOVA жертвите са нападнати с нож. 

Стартира делото за жестокото убийство на 18-годишната Андреа от Галиче

До късно снощи полицията беше блокирала улиците към къщата на семейството. Правеха се огледи. 

 

 

Една от версиите, която се появи първоначално, е, че може да става дума за убийство и самоубийство. 

"Убитите са брат и сестра, да. Не знаем какво се е случило, защото и ние разбрахме преди малко. Жената имаше някакъв проблем, мисля беше детски паралич. Двамата си живеят нормално и никога не е имало проблеми", казва един от съседите.

 

 

„Огледът продължи доста дълго. Доколкото съм наясно аз, полицията работи по две версии, но към този момент няма голяма яснота. Хората са живели сами в къщата”, каза кметът на село Желява Данчо Шехтански.

Mъж е убит в София

Един от съседите е забелязал, че в къщата няма активност. Имал е ключ и влиза да провери, при което вижда двамата да лежат на земята. Той подава и сигнала към МВР.

Кметът обясни, че мъжът е работил като охранител. Когато бил на работа имало жена, която се грижела за сестра му.

„Моите впечатления са, че той се грижеше за сестра си много добре”, добави Шехтански.

„Просто нямам думи да говоря, плаче ми се. Аз по оградата разбрах, че са те и всичко се обърна в мен даже не успях да спя през нощта”, казва една от съседките на семейството.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.