Министър Марияна Николова подкрепи идеята

Да се създаде система от ваучери по 100 лв. за всяко дете за туристически пътувания. Това предложи Националната асоциация за детски и младежки туризъм по време на работна среща с министъра на туризма. Марияна Николова подкрепи предложението, пише pariteni.bg.

Бяха коментирани промените в Наредбата за детските и ученическите туристически пътувания с обща цена, инициирани от институциите в системата на предучилищното и училищното образование.

Няма да пишат отсъствия на децата в градините

"Предстои текстът да се приеме от Министерския съвет в най-близко време по съвместно предложение на министъра на туризма и министъра на образованието и науката", посочи вицепремиерът.

Според нея програмите за детските пътувания, зелените и ски училищата са от голямо значение за укрепване здравето на подрастващите и тяхната социализация. Особено в условията на пандемия те биха могли да съчетават много добре училищните и извънкласните форми за подготовка.

Родители настояват да се позволи и дистанционно обучение през новата учебна година

Вицепремиерът посочи, че при последната среща преди ден с бизнеса в зимните курорти е била подчертана важността на този активен отдих. "Мениджърите на хотели предложиха да се обмисли възможността да се комбинират ваканциите между балканските държави, за да се осигури по-голям приток на деца в курортите ни през всички сезони", каза тя.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.