Серията се оказа проблемна

В сряда от самолетната компания "Боинг" обявиха, че са получили нова поръчка за четири от самолетите си от серията 737 Max, първата такава през тази година за проблемната серия въздухоплавателни средства. Самолетите от този модел бяха приземени през март 2019 г. след две катастрофи в рамките на пет месеца, при които загинаха 349 души.

"Боинг" обмисля да съкрати 10% от служителите си

На фона на липсата на добра новина за производителя на самолети, който се опитва да съживи производството си, докато се сблъсква и със световната пандемия, се появи и една неочаквана промяна: името на самолета.

От компанията се отказват от наименованието "Max", като се позовават на конкретния вариант на самолета и просто го наричат "737-8", а не с името "737 Max 8" - името, което използваха при влизането на самолета в производство през 2017 г.

Те описват самолета като принадлежащ към семейството "737 Max" и като го различават от "737-800", който принадлежи към семейството на 737 Next Generation, предшественика на Max.

 

 

Откриха опасни отломки в резервоарите на "Боинг 737"

Американците все още нямат окончателно разрешение да подновят полетите на приземения "737 Max" след две фатални катастрофи, при които загинаха близо 350 души – една в Индонезия през 2018 г. и другата в Етиопия през 2019 г.

Още интересни новини свързани с авиацията:

Инцидентът със самолета в Истанбул - заради поредица от грешки (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мексико се опитва да продаде луксозен президентски самолет (ВИДЕО)

Най-големият двумоторен пътнически самолет извърши първия си полет (ВИДЕО+СНИМКИ)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.