То има разкъсвания по лицето и главата

6-годишно дете беше жестоко нахапано от съседско куче в село Сърнегор, Пловдивско. В момента на инцидента собственичката на животното е била в непосредствена близост до нападнатото момченце. Детето е с над 100 шева по лицето и главата. В медицинската експертиза е записано, че телесната повреда е лека, но може да се промени след финалния преглед.

Кучето влиза в двора на семейство Стоянови, докато те разговарят с неговата стопанка. По-голямото от двете деца на Иван и Таня се доближава до него, когато става и инцидентът.

„Клекна пред животното и искаше да го погали и нещо да му каже и то го заръфа за лицето два пъти. Разкрещях се, и го пусна за момент. Собственичката вдигна детето от земята и кучето продължи да го гони и да го хапе за краката”, разказа бащата на детето – Иван Стоянов.

Момченцето е претърпяло 3-часова операция и е лежало 5 дни в болница. Храни се само със сламка.

„Три лъча има на челото, където е раздран. Цялото лице висеше, беше цъфнало, обезобразено”, сподели майката Таня Стоянова.

Родителите на пострадалото дете твърдят, че това не е първият случай на ухапан човек от селото.

Детето все още е травмирано от преживения стрес. „Искам това куче да бъде умъртвено и собствениците му да си получат наказанието”, категорична е майката.

Собственичката на животното - Венцислава Танева, заяви, че няма да коментира случая.

Информация: Илиян Велков

Агресивни кучета нападат хора във Велико Търново

Кучета нахапаха мъж в Благоевград

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.