Това става след серия тежки катастрофи

След поредица тежки катастрофи започна обезопасяването на Искърското дефиле. Нови повдигнати пешеходни пътеки вече има в няколко населени места, но все още няма пътни знаци, които да обозначават, че следва неравност.

Последният тежък сблъсък е от снощи, когато след челен удар при Реброво една жена загина на място. Състоянието на тримата пострадали се подобрява.  

Майката Цветанка Стоянова е свикнала да става свидетел на десетки рискови ситуации в района на Зверино. Днес за първи път пресича без притеснение.

„Всеки ден има много тирове, които карат с превишена скорост и се изпреварват”, разказа жената.

Тежка катастрофа с жертва край Костинброд

С нарушенията зачестяват и тежките катастрофи. Затова жителите на Зверино, Лютиброд, Ребърково и Елисейна се обединяват около каузата да се обезопаси пътя.

И днес работници поставяха маркировка на новите повдигнати пътеки. Според пътните експерти извън населените места има още редица проблеми, които може да костват човешки живот.

СЛЕД КАТАСТРОФАТА: Какво е състоянието на ранените в Искърското дефиле

„Има липсващи пътни знаци, зле поставени обезопасителни системи, канавки, които не са почиствани”, коментира Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Тепърва ще се изясняват и причините за тежкия челен сблъсък от снощи. Ще бъде предложено да има специален фонд към Агенция „Пътна инфраструктура”, който да се грижи изцяло за пътната безопасност.

Един загинал и трима ранени при катастрофа в Искърското дефиле

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.