От няколко дни в столицата и останалите големи градове се подготвят за реакциите след изборите

Тълпи от хора започнаха да се стичат към Белия дом, след като изборните секции в страната започнаха да затварят. Множеството очаква изборните резултати, а властите са подготвени за реакциите след оповестяването на победителя в президентския вот. Вчера посолството на България във Вашингтон предупреди за възможни размирици.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

От няколко дни в столицата и останалите големи градове се готвят за бунтове. Почти няма сграда в близост до Белия дом, която да не е облицована срещу евентуално нападение.

НА ЖИВО: БИТКАТА ЗА БЕЛИЯ ДОМ: Джо Байдън или Доналд Тръмп (ОБНОВЯВА СЕ)

Aтмосферата пред резиденцията на Тръмп остава спокойна, чува се музика, младите хора пеят, а около 200 души се разхождат и си правят селфита с куклата Тръмп. На стената на една от сградите се прожектират новини. На известно разстояние от тълпата дежурят полицаи. В околните улици има голям брой патрулни коли.

Социологическо проучване от последните дни показва, че 20% от американците очакват нова Гражданска война след изборите. Анализатори коментират, че ситуацията е абсолютно безпрецедентна. Около Белия дом е започнало изграждане на втора висока ограда, въпреки че преди години достъпът дотам беше свободен.

ПРЕЗ ОБЕКТИВА: Изборният ден в САЩ (ГАЛЕРИЯ)

ВСИЧКО ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.