Остават изискванията за отрицателен PCR тест и получен QR код

Във връзка с усложнента епидемиологична обстановка гръцките власти от днес удължават срока на карантината на влизащите през ГКПП „Промахон“, съобщават от българската гранична полиция. В средата на декември тя беше намалена на 3 дни. 

Намаляват карантината при влизане в Гърция

Всички лица, отговарящи на досегашните изисквания за влизане в Гърция, трябва да представят на пункта както досега отрицателен PCR тест за COVID-19, направен не по-рано от 72 часа преди проверката, предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код. На ГКПП „Промахон“ на пристигащите на гръцка територия се прави и бърз тест. Те ще бъдат поставени под 7-дневна карантина на посочения във формуляра адрес. Тази мярка ще се прилага до 21 януари.

На карантина не подлежат лицата, които работят в пограничната зона и се завръщат в в рамките на 24 часа, но те трябва да представят документ за работа.

Мерките не се отнасят за водачите на товарни автомобили, те ще бъдат пропускани както досега.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.