Делото беше за домашно насилие

Кристина Дунчева – майката, обвинена в убийството на двете си деца в Сандански, спечели делото за домашно насилие срещу бащата на децата. След решението на съда Георги Трайков вече е с ограничителна заповед и глоба в размер на 1000 лева. 

Майката на убитите в Сандански деца е направила самопризнания

Георги Трайков не се яви на делото, нямаше я и Кристина Дунчева, която е в ареста, но въпреки това, при желание, има право да присъства. Според ограничителната заповед Трайков няма право да доближава Кристина на по-малко от 200 метра.

"Трите мерки, които са за забраната да я приближава, жилището й и местоработата й, са за срок от една година, считано от днес", обясни административният ръководител на Районен съд Сандански Росица Калугерова .

"Брилянтно е решението за мен, съвсем издържано, обосновано и законосъобразно. Полицаят, който получи сигнал, че той е нарушил заповедта, има право да го задържи и да го предаде на органите, прокуратура", заяви адвокатът на Кристина - Маньо Алексиев.

ЕКСКЛУЗИВНО: Говори семейството на Кристина, обвинена в убийството на децата си

Според близките на Кристина, насилието върху нея е било неглижирано. Междувременно психиатричната експертиза, която трябва да покаже в какво състояние е била Кристина в деня на убийството, все още не е готова. Според нейния адвокат днешното решение на съда не може да повлияе на изхода от делото за убийството на децата. Кристина Дунчева продължава да е в ареста в Благоевград. Според близките й тя е във влошено здраве, получавала и припадъци.

"Не се чувства добре, как да се чувства след години наред психически, брутален психически тормоз и физически върху нея. Не се чувства добре, не изглежда добре... смазана е", сподели братът на Кристина - Иван.

Двете деца – на 3 и 5 години, бяха убити на 19 ноември миналата година. Майка им Кристина е обвинена в причиняване на смърт по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.