Астронавтите подготвят монтирането на научно оборудване

Американските астронавти Майкъл Хопкинс и Виктор Глоувър излязоха в открития космос от борда на Международната космическа станция за провеждане на работи, свързани с монтирането на научно оборудване.

Ясно е кои са тримата космически туристи, които ще се отправят към МКС (СНИМКА)

Космическата разходка се предава на живо на сайта на НАСА.

Излизането на астронавтите в открития космос започна около 14:00 часа българско време в момента на превключването на техните скафандри на автономно захранване. Хопкинс и Глоувър имат на разположение около шест часа, за да изпълнят поставените им задачи.

Френско вино и лозя се връщат на Земята след година в космоса

Планирано е те да установят на външната повърхност на европейския лабораторен модул "Колумб" устройство за предаване на данни, а също така и полагането на кабел.

Астронавтите от МКС посрещнаха 2021-а 16 пъти (ВИДЕО)

Това е необходимо за подготовката за работа на външната платформа на лабораторния модул. На нея се очаква да бъде монтирано научно оборудване. Според работния план астронавтите трябва да подготвят за бъдеща модернизация и редица елементи на батериите. Следващото излизане в открития космос на Хопкинс и Глоувър е предвидено за 1 февруари.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БТА
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си