Българският еврокомисар с обръщение по повод Световното първоенство по ски

Българският еврокомисар Мария Габриел отправи приветствие към участниците в Световно първенство по ски алпийски дисциплини, което се провежда в италианския курорт Кортина д'Ампецо.

Словения отново отваря ски курортите си

“Здравейте и добре дошли на всички. Днес и през следващите две седмици Кортина д'Ампецо – град с дългогодишни традиции в алпийските спортове, ще бъде във фокуса на нашето внимание. Кралицата на Доломитите ще бъде домакин за трети път на Световното първенство по ски алпийски дисциплини”, заяви Габриел.

Над 600 атлети от 70 държави по света ще участват в надпреварата.

Николова в Банско: Наблюдава се засилен интерес към зимните курорти

„Спортът ни учи на издръжливост. Да не се отказваме. Да гледаме напред. Искам да поздравя Международната федерация по ски, италианските власти и екипът на градската управа на Кортина д'Ампецо, включително множеството доброволци, участващи в организацията на събитието въпреки предизвикателствата на фона на пандемията”, допълва още българският еврокомисар.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.