Съдът остави в ареста обвиняемия за смъртта на Милен Цветков

Съдът остави в ареста Кристиан Николов, който е обвиняем по делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.

Николов е обвинен за умишлено причиняване на произшествие, вследствие на което е настъпила смърт.

„Отговорно заявявам, че няма да се укрия или да извърша друго престъпление. Аз съм млад човек, чиито живот е минал в учение и никога не съм се занимавал с престъпления. Искам да изкажа моите искрени съболезнования към близките и семейството на Милен Цветков. Не мога да си представя какво им е, когато се връщат към случилото се”, заяви Николов пред съда.

Приятелката на Кристиан Николов с подробности за катастрофата с Милен Цветков

10 месеца след катастрофата пред Темида показания даде годеницата на 21-годишния мъж.  Според Симона Цанкова, Кристиан Николов е бил категорично „против” наркотиците. Как обаче в кръвта му се оказал коктейл от три вида дрога тя не можа да обясни.

Цанкова разказа, че с Кристиан живеели заедно от три години и спазвали изключително здравословен начин на живот. Кристиан бил много критичен към наркотиците и никога не е употребявал.

„По-важно е това, което е обективна находка, това, което е открито в кръвта и урината на подсъдимия. Тук говорим за тежки наркотици - кокаин и амфетамини. Действието на марихуаната е различно от тях”, обясни Менко Менков, адвокат на близките на Милен Цветков.

ШОКИРАЩИ КАДРИ: Шестима души пресичали кръстовището в момента на катастрофата с Милен Цветков

В показанията си Симона Цанкова твърди, че ден преди катастрофата направили импровизиран купон в дома на Кристиан, за да отпразнуват рождения й ден. Цялата вечер момчето се разхождало с чаша водка, но не знае колко точно е изпил. Около 04:00 часа сутринта й казал, че е изпил един шот и ликьор, след което му станало зле.

„Това ще бъде обект на обсъждане в цялото съдебно следствие, което предстои в момента и към този момент е некоректно и прекалено рано да се обсъжда този момент”, заяви Иван Кучиев, прокурор по делото.

Задържаха приятелката на шофьора, причинил катастрофата с Милен Цветков

В деня на катастрофата Симона, Кристиан и техният приятел Георги Иванов се качили в джипа на майката на Кристиан. Колата, разказа годеницата пред магистратите, била първа в алеята за колите, а ключовете й били на видно място в къщата. След кратка отбивка в дома на Георги, тримата тръгнали на разходка из София. Симона седнала на задната седалка. Не виждала пътя, нито с каква скорост кара Кристиан. Изведнъж чула как Георги вика и последвал ударът.

„Аз знаех, че днес той няма да дойде, защото е в чужбина. В неговите показания, той предимно е коментирал обстоятелствата, свързани с пътуването и той също си е гледал основно в телефона. Видял е червения светофар и е извикал нещо, което днес, между другото, го спомена и Симона. Извикал е нещо, но какво точно и той самият не помни”, обясни Константин Симеонов, адвокат на Кристиан Николов.

Милен Цветков загина в жестока катастрофа

Вратите на джипа били толкова смачкани, че се наложило очевидци да помогнат на тримата младежи да излязат от колата, разказа още Симона. Веднага след това Георги избягал. А Кристиан се втурнал на помага на пострадалия Милен Цветков. По думите на Симона той му правил изкуствено дишане.

Свещи на прозорците в памет на Милен Цветков и всички жертви на катастрофи (ВИДЕО)

И днес Кристиан Николов изказа съболезнования към близките на Милен Цветков. И поиска да напусне килията. Пред съда той обяви, че е млад човек, чийто живот е минал в учение и никога не се е занимавал с престъпления. Магистратите му отказаха по-лека мярка за неотклонение.

Според защитата на Кристиан Николов, приятелят му Георги Иванов трябва да се появи в някое от следващите заседания. Тогава всички се надяваме да разберем защо момчето е избягало минути след фаталния удар.

Задържаха майката на дрогирания шофьор, предизвикал катастрофата с Милен Цветков

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.