Той искал пари на ръка и не издавал документи, твърдят потърпевшите

Окръжният съд в Перник потвърди задържането на зъболекаря Ивайло Петров, обвинен в измами на трима пациенти от града. Според магистратите, ако бъде пуснат на свобода, той може да се укрие. 

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Пациенти обвиняват зъболекар в измами за десетки хиляди левове

Схемата, според пациенти, е следната: зъболекарят искал пари на ръка и не издавал документи. В част от случаите изчезвал преди интервенцията, а в други – правел реална операция на пациенти, но без да поставя импланти, за каквито те мислели, че плащат.

В хода на разследването е установено, че в периода от януари до септември миналата година, в клиника в Перник, мъжът е измамил трима души с над 17 000 лева. 

От прокуратурата в съдебната зала заявиха, че предстои да бъдат повдигнати поне още шест обвинения за подобни престъпления.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA II част: Още разкрития за зъболекаря, мамил хора с хиляди левове (ВИДЕО)

Зъболекарят посочи, че упражнява тази професия от девет години и е почивал едва 50 дни. Той поиска да излезе на свобода.

Срещу него са подадени жалби и в София. Оказа се, че има действаща схема и в Гърция. 

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Задържаха зъболекаря, обвинен в измами на пациенти

Николай Шарков, БЗС: Омерзени сме от случая със зъболекаря, обвинен в измами

Оставиха в ареста зъболекаря, обвинен в измами на пациенти

И зъботехници сред потърпевшите от зъболекаря, обвинен в измами

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.