34-годишният Ивайло Петров е арестуван в Перник

Зъболекарят Ивайло Петров, когото пациенти обвиняват в серия от измами, е задържан в Перник, съобщават от прокуратурата. Арестът идва броени часове след излъчването на разследване на NOVA по казуса. В репортажа потърпевши заявиха, че са били излъгани за десетки хиляди левове по схемата, прилагана от медика в продължение на около две години.

34-годишният Петров е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Перник. Той е привлечен като обвиняем за извършено от него престъпление – „въвеждане в заблуждение с цел имотна облага”. Наложена му е забрана да напуска страната.

 

 

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Пациенти обвиняват зъболекар в измами за десетки хиляди левове

В хода на разследването е установено, че в периода от януари 2020 г. до 15 септември 2020 г., в клиника в миньорския град, мъжът извършил измами спрямо трима пациенти. Заблудил ги за поставянето на дентални импланти и метолокерамични коронки. Измамените били ощетени със 17 003 лева, посочват от държавното обвинение. 

Предстои Районната прокуратура да внесе в съда искане за определяне на мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Петров.

Д-р Петров завършва висшето си образование в София. Именно от столицата започват и първите му измами, за които сигнализират излъгани хора. Сред тях са не само пациенти, но и зъботехници. Схемата, разказаха те пред NOVA, почти винаги е една и съща. Всичко започва с капаро, което обикновено се дава на ръка и без документи. В някои от случаите след плащането лекарят изчезвал, без да извърши манипулацията, твърдят потърпевши. В други обаче правил това, за което му е платено. Или поне така казвал на пациентите.

За последните две години докторът сменя 5 адреса в София и един в Перник. 

През последните месеци д-р Петров е работил в Гърция, където има още измамени. Какво разказаха те гледайте в петък в "Здравей, България".

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.