Той беше задържан след разследване на NOVA

Оставиха в ареста заболекаря, за когото вчера разказахме в разследване на NOVA. Часове, след като беше излъчен репортажът, д-р Ивайло Петров беше задържан.

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Задържаха зъболекаря, обвинен в измами на пациенти

Районният съд в Перник реши, че са налице достатъчно доказателства за вината му. Според обвинението има и опасност мъжът да се укрие и да извърши нови престъпления.

"Към настоящия момент е установено, че в периода от м. януари 2020 г. до 15.09.2020 г., в клиника в гр. Перник, И.П. извършил измами спрямо трима пациенти. Той ги заблудил относно поставянето на дентални импланти и метолокерамични коронки. С действията си денталният специалист причинил на пострадалите имотна вреда в размер на 17 003 лева", сочат от прокуратурата.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA II част: Още разкрития за зъболекаря, мамил хора с хиляди левове (ВИДЕО)

Според пациенти зъболекарят искал пари на ръка и не издавал документи. В част от случаите - изчезвал преди интервенцията, в други - правел реална операцията на пациенти, но без да поставя импланти.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Пациенти обвиняват зъболекар в измами за десетки хиляди левове

Д-р Петров е измамил десетки пациенти и в Гърция. До момента там има подадени 12 жалби срещу него, но броят им вероятно ще се увеличи. Според данните, след като престоят му в Гърция става невъзможен, зъболекарят се връща у нас и отново започва работа, но под чуждо име.

Стоматологът не е имал право да практикува професията си на територията на Гърция. Това потвърдиха за NOVA от Българския зъболекарски съюз.  И заявиха, че те също са получавали сигнали срещу него.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.