Хиляди отдадоха почит на жертвите в Казан

Русия е в траур заради масовото убийство в училище вчера. Хиляди жители на град Казан се стекоха пред атакуваната гимназия, за да почетат паметта на жертвите. Една от убитите учителки привлече вниманието на цялата нация, след като беше съобщено, че е загинала, докато се е опитвала да предпази децата.

Пред училището се изви опашка от хора, които носеха цветя, балони, детски играчки и послания за седемте загинали деца и техните учителки. В република Татарстан днес е ден на траур, но отзвукът от кървавото престъпление се чува в цяла Русия.

 „Нямам връзка с това училище, но и аз съм майка. Гледах видеата, които споделяха родителите от самото начало. Много силно съпреживявах и бях притеснена ", каза Рамиля Абдурахманова, жителка на Казан.

 

 

Още днес беше погребана 26-годишната учителка Елвира Игнатиева. Много руски медии пишат, че е опитала да предпази децата, на които е преподавала. Тя била много популярна сред учениците, които през 2018 г. я поставили на второ място в конкурс за любим преподавател.

Атаките срещу учебни заведения в Русия през годините

В Русия се обсъжда промяна в Закона за притежание на оръжие. Нападателят е купил законно пушката, с която извърши престъплението. Имал разрешение за притежание на оръжие издадено преди по-малко от месец.